FOTO | Captură rară! Un pescar a prins un pește cu carnea albastră

FOTO | Captură rară! Un pescar a prins un pește cu carnea albastră
Un pescar din Alaska a prins un pește cu carnea albastră (Foto: The Lodge at Otter Cove / Facebook)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un pescar din Alaska a postat pe rețelele de socializare imaginile unei capturi rare, un pește cu solzii negri și portocalii și carnea albastră. Totodată, el a arătat și cum își schimbă carnea culoarea după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul "The Lodge at Otter Cove" din Homer, Alaska, a prins un exemplar din specia greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe Facebook și Instagram, citate de Digi24.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă. Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”, a scris bărbatul. El a spus ulterior că gustul este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Un pescar din Alaska a prins un pește cu carnea albastră

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Potrivit departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze. Totodată, ambele agenții susțin că acest pește are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde. Oamenii de știință spun că acest colorit al țesutului apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Image