Impactul inflației în restaurantele din Grecia. O porție de souvlaki este cu 30% mai scumpă față de vara trecută

scumpiri grecia
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Inflația în Grecia a atins un maxim al ultimilor 10 ani, depășind 10%, ceea ce se reflectă inclusiv în prețurile practicate de restaurante.

 

Jurnaliștii de la Reuters au verificat cu cât s-a scumpit una dintre gustările reprezentative pentru Grecia. O porție de souvlaki – carne la grătar învelită în lipe, cu salată și iaurt cu usturoi, este 3,30 de euro în zona Atenei, cu 30% mai mult decât vara trecută, scriu aceștia, citați de News.ro.

În condiţiile în care costul principalelor ingrediente ale  souvlaki - carne, legume şi ulei de floarea-soarelui - este în creştere puternică, împreună cu preţurile energiei, din cauza impactului războiului şi al pandemiei de Covid-19 asupra lanţurilor de aprovizionare, acest lucru evidenţiază unele dintre principalele presiuni cu care se confruntă economia mondială.

Sindicatul Grill and Restaurant din Atena spune că preţul cărnii de porc a crescut cu 30% în ultimele 12 luni, uleiul de floarea soarelui importat în general din Ucraina s-a scumpit cu 125% şi facturile la electricitate s-au mărit cu peste 100% mai notează sursa citată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: stirtomix.com

 

 

 

Image