„Food for Profit”, documentarul care a şocat Parlamentul European a ajuns la Astra Film Festival de la Sibiu

carnea
Sursa foto: News.ro
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

„Carnea noastră cea de toate zilele” sau ce mănâncă, de fapt, europenii este dezbaterea care a urmat proiecţiei fimului de la Sibiu, în prezenţa regizorului Pablo D’Ambrosio.

„Nu am vrut să facem un film împotriva fermelor de animale”, a declarat D’Ambrosio, afirmând că filmul a şocat la Bruxelles, atunci când le-a fost prezentat eurodeputaţilor. „Ideea de a face acest film a fost să vedem şi noi în Europa ce mâncăm, cum se produce ceea ce mâncăm, era vorba despre conştientizare, nu am vrut să discriminăm, să facem un film împotriva fermelor de animale”, a declarat el în cadrul dezbaterii, potrivit news.ro.

Documentarul de investigaţie a fost realizat în urma unei anchete care a durat doi ani.  “…numitorul comun al acestor ferme este faptul că primesc bani europeni. Am petrecut 18 luni la Bruxelles. Politicienii ne oferă un discurs când de fapt realitatea este alta iar banii vin din politica agricolă comună şi din Pactul Verde care se presepune că susţine o agricultură biologică, când de fapt realitatea este alta”, a punctat regizorul italian la discuţia de după proiecţie. Fermele industriale de animale ar trebui să nu mai fie subvenţionate, este mesajul din finalul filmului. „Food for Profit”, care documentează părţile întunecate ale producţiei alimentare globale, a fost realizat de Pablo D’Ambrosio împreună cu Giulia Innocenzi, timp de cinci ani.

Documentarul analizează critic dominaţia corporaţiilor multinaţionale în producţia globală de alimente. Producţia dezvăluie modul în care controlul corporativ compromite sănătatea, sustenabilitatea mediului şi economiile locale. Prin combinarea unor imagini impresionante, poveşti personale şi perspective ale experţilor, filmul provoacă spectatorii să reconsidere implicaţiile agriculturii industriale şi pledează pentru un sistem alimentar mai sustenabil şi echitabil.

Filmul a fost prezentat în Parlamentul European în februarie.

Regizorul italian a rezumat: „Nu cred că viitorul va fi mâncarea artificială. Dacă vom consuma carne, măcar să ştim de unde provine. Trebuie să înţelegem că noi consumăm prea multă carne, nu ţin lecţii nimănui, dar este un fapt. Nu spun că ni s-a impus, dar trebuie să fim conştienţi de ce mâncăm”.

 

 

Image