Pentru a veni în sprijinul operatorilor din sectorul alimentar care produc sau recoltează produse vegetale, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a iniţiat la nivelul judeţului o acţiune de informare.
Au fost elaborate şi distribuite materiale informative privind respectarea cerinţelor legislaţiei în vigoare în materie de siguranţă alimentară, care contribuie la asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a vieţii şi sănătăţii umane.
Materialele au fost transmise celor 89 de unităţi administrativ - teritoriale din judeţ, care s-au afişat la avizierul primăriilor.
Acestea pot fi consultate şi pe site-ul DSVSA Dâmboviţa: http://dambovita.dsvsa.ro/.
“Recomandăm operatorilor din sectorul alimentar care produc sau recoltează produse vegetale, să consulte "Comunicarea Comisiei Europene privind documentul de orientare privind abordarea la nivelul producţiei primare a riscurilor microbiologice prezentate de fructele şi legumele proaspete prin aplicarea normelor de igienă", document ce poate fi accesat atât pe site-ul ANSVSA, la secţiunea Legislaţie, categoria Ghiduri specifice”, transmite DSVSA Dâmboviţa, citată de AGERPRES.
“Scopul acestui document este de a oferi asistenţă cultivatorilor (indiferent de dimensiune) la nivelul producţiei primare în vederea aplicării corecte şi uniforme a cerinţelor de igienă legate de producţia şi manipularea fructelor şi legumelor proaspete.
„TURISM ÎN BUCEGI”. Prahova și Dâmbovița vor să se asocieze pentru a finanța mai ușor proiectele de modernizare din zona montană
Totodată, potrivit Regulamentului CE nr. 852/2004, privind igiena produselor alimentare, producătorii primari trebuie să ia măsuri adecvate pentru ca să ţină seama de rezultatele tuturor analizelor aplicabile efectuate pe probe prelevate de la plante sau alte probe care sunt importante pentru sănătatea umană, şi să întocmească şi să ţină evidenţa măsurilor luate pentru a controla riscurile, în mod corespunzător.”