Hotelierii de pe litoral pregătesc măsurile pentru sezonul estival: turiștii vor mânca în serii, iar de pe plajă ar putea să dispară saltelele

Hotelierii de pe litoral pregătesc măsurile pentru sezonul estival: turiștii vor mânca în serii, iar de pe plajă ar putea să dispară saltelele
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Hotelierii de pe litoral anunţă că pregătesc deschiderea sezonului, chiar dacă nu există o dată certă la care aceștia vor putea primi turiști. La malul mării vor fi puse în aplicare măsuri speciale, pe fondul amenințării reprezentate de coronavirus.

"Hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului, indiferent dacă acest lucru va avea loc pe 1 iunie, 15 iunie sau mai târziu, şi au luat deja în considerare implementarea unui set de măsuri pentru a proteja sănătatea turiştilor, dar şi a angajaţilor", arată Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa (OPMCTA) într-un comunicat citat de News.ro.

Hotelurile de la mare spun că aşteaptă deschiderea sezonului şi pregătesc o serie de modificări astfel încât turiştii care vin să se simtă în siguranţă.

"Aceştia vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spaţii suficient de largi, pentru a se evita aglomeraţiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, şezlongurile vor fi depărtate şi igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turişti, cameristele vor purta măşti şi mănuşi, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepţie, unde se vor trasa linii de demarcare", potrivit Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa (OPMCTA), citată de News.ro.

Angajații care nu vor locui în camerele dedicate ar putea  trece prin nişte porţi de dezinfecţie, iar starea lor de sănătate va fi monitorizată. De asemenea, pentru departamentul de house-keeping (cazare) se vor aloca măşti şi mănuşi.

În ceea ce priveşte alimentaţia publică, hotelierii iau în considerare operarea teraselor, motiv pentru care complexele mari, cu terase pe măsură, vor fi avantajate.

"Şi spaţiile interioare dedicate alimentaţiei publice vor fi folosite după ridicarea restricţiilor, dar ne vom alinia la măsurile trasate de distanţare socială, mărind spaţiul între mese, limitând numărul de persoane la o masă şi pe familie şi organizând mai multe zone de bufet. Pentru hotelurile care nu beneficiază de terase suficient de mari există ca alternativă oferirea meselor în serii, iar litoralul nu e străin de o asemenea abordare, pentru că am lucrat ani de zile în serii, şi atunci putem organiza numărul de oameni în sală respectând distanţarea socială", a spus Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia-Constanţa, pentru sursa citată.

În ceea ce priveşte tacâmurile, se iau în calcul cele de unică folosinţă.

Pentru o siguranţă cât mai mare pe plajă se va mări distanţa dintre şezlonguri şi umbrele, iar şezlongurile şi măsuţele vor fi dezinfectate după fiecare turist. O posibilă variantă e să se renunţe în acest sezon la saltelele pentru şezlonguri.

Pentru ca recepţiile să nu se aglomereze, hotelierii de pe litoral vor încuraja check-in-ul online. În paralel, în zonele de primire a turiştilor, vor fi trasate linii de demarcaţie pentru păstrarea distanţei şi vor fi coordonate cazările astfel încât să nu existe cozi.

Sursa foto: primaria-constanta.ro

Image