Membrii industriei HoReCa au participat, vineri, la o întâlnire cu prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, subprefectul Alexandru Vane, respectiv reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, dar și ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. Temele au fost calendarul măsurilor de relaxare adoptate recent de Guvernul României și analizarea procentului de vaccinare în rândul angajaților HoReCa pe Valea Prahovei.
“Conform datelor centralizate de reprezentanții HoReCa la nivelul județului Prahova, în momentul de față, angajații sunt deja vaccinați în majoritatea locațiilor într-o proporție de 50% până la 100%, în funcție de specificul fiecărei unități. De asemenea, membrii sectorului HoReCa au precizat, în cadrul întâlnirii, că au fost făcute investiții pe toată perioada pandemiei pentru a putea menține activitatea locațiilor de pe Valea Prahovei și pentru a păstra pe cât posibil o mare parte a angajaților”, a anunțat Prefectura Prahova, după întâlnirea de ieri.
Un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Prahova prezent la discuții a informat invitații cu privire la posibilitatea pe care o au agenții economici de a solicita vaccinarea personalului și a familiilor acestora cu prioritate, fie într-un centru de vaccinare fix, fie prin intermediul unei echipe mobile de vaccinare, care se deplasează la sediul acestora.
Concluzia a fost că operatorii HoReCa de pe Valea Prahovei “sunt pregătiți să-și desfășoare activitatea în noile condiții și totodată, promovează campania de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul angajaților, pentru o revenire la normalitate în cel mai scurt timp”.
Prefectura așteaptă, acum, propunerile acestora, referitoare la soluții pentru sectorul de activitate pe care-l reprezintă și care a fost, poate, cel mai grav afectat în contextul pandemiei.