Scumpirile din ultima vreme i-au lăsat pe mulți români cu masa goală de sărbători sau i-au obligat să înlocuiască preparatele tradiționale cu altele pe care și le-au putut permite. Pe ultima sută de metri, însă, carnea de miel, vândută până mai ieri chiar și cu 55 – 60 de lei/kg, a intrat la reduceri.
Cei care au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri au putut cumpăra carne de miel cu 26 lei/kilogram, deci chiar mai ieftin decât anul trecut. Asta în condițiile în care, în ultimele două săptămâni, prețul a fost în ur de 45 lei/kg în piețe și a ajuns la 55-60 lei/ kg în supermarketuri. În cele mai multe cazuri, oamenii nici nu aveau posibilitatea să cumpere mai puțin de un sfert de miel, iar unii vindeau bucățile de friptură în pachete care includeau, obligatoriu, și oase ori căpățână, la același preț exagerat.
“Ăsta e prețul corect al cărnii de miel!
Deci, care a fost adaosul atunci când se vindea carcasa cu 55 lei per kg?” este o postare de sâmbătă a Asociației Pro Consumatori, care a publicat și poze cu noile oferte din marile magazine.
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!