Regulile propuse pentru redeschiderea restaurantelor: rezervare obligatorie, benzi cu sens unic, cel mult șase clienți la o masă. Ospătarii vor face și triaj

Regulile propuse pentru redeschiderea restaurantelor: rezervare obligatorie, benzi cu sens unic, cel mult șase clienți la o masă. Ospătarii vor face și triaj
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Prind contur regulile de protecție care vor fi instituite pentru redeschiderea restaurantelor. Cel mai optimist termen avansat oficial pentru reluarea activității în aceste unități este 15 iulie, dar informații încă neconfirmate oficiale arată că acesta ar putea fi devansat pentru 9 iulie.

Cert este că distanțarea socială și dezinfecția vor face parte din rutină, o perioadă de acum încolo.

Printre propunerile de măsuri avansate premierului Ludovic Orban ar fi, potrivit profit.ro, limitarea la șase clienți (cu excepția cazurilor în care este vorba despre membrii aceleiași familii) la o masă la o distanță de doi metri unii de alți, distanță de 2 metri față de mesele vecine, instituirea de circuite cu sens unic pentru clienți pentru minimizarea contactului, dezinfectarea olivierelor, solnițelor și meniurilor la trecerea de la o masă la alta, ocuparea locurilor pe bază de rezervare și cu înscriere în registru la sosire, limitarea accesului la vitrine și bufete deschise. La intrarea în restaurant va fi făcut și un "triaj observațional" al clienților, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecții respiratorii.

De asemenea, personalul va fi obligat să poarte mască și să-și dezinfecteze mâinile înainte de fiecare serviciu.

Citiți mai multe pe profit.ro.

Sursa foto: france24.com

 

 

Image