România ocupă unul dintre primele locuri într-un clasament de sezon realizat de Eurostat. Țara noastră este printre cei mai mari producători de turtă dulce din UE.
“România se află printre cei mai mari producători de turtă dulce din Uniunea Europeană, conform Eurostat. În 2020, în România au fost produse peste 2800 de tone”, a anunțat reprezentanța în țara noastră a Comisiei Europene.
Statistica oficială arată însă că producția acestui desert cunoaște o scădere accentuată în ultimii ani. Astfel, în 2019, la nivelul UE s-au produs aproape 193 de tone, în valoare de peste 500 de milioane de euro, față de 233.000 de tone în 2009.
Lideri în domeniu sunt, de departe, Germania (45% din producția totală), Olanda (22%) și Polonia (17%). Pe lângă acestea, cantitățile produse în România sunt nesenificative.
Turta dulce este un produs de cofetărie specific Crăciunului. În formă de fursec, aceasta are ca principale ingrediente ghimbirul și zahărul.
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!
Sursa foto: retete-usoare.eu