Vrei să devii un bucătar de top? Iată ce calități îți sunt necesare

Vrei să devii un bucătar de top? Iată ce calități îți sunt necesare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Știi acei bucătari care au ajuns pe culmile succesului datorită abilităților, creativității și măiestriei cu care aleg să prepare orice rețetă? Ți-ar plăcea să te numeri printre ei? Poate chiar să faci cunoștință cu Adi Hădean, Jamie Oliver sau alt bucătar de top? Atunci, devino și tu un nume în domeniul gastronomic. Este nevoie de mai multe calități pentru aceasta, însă nimic nu este imposibil dacă ți-ai propus realizarea unui vis măreț. Sunt calități care țin de arta gastronomică, dar nu numai. Un bucătar excepțional este înzestrat și cu alte daruri care-l fac să exceleze în bucătărie. Îți place foarte mult să gătești? Ești creativ? Dar talentat? Ți-ar plăcea să te înscrii la o școală de profil? 

Iată care sunt aceste calități care te pot propulsa lângă cei mai renumiți bucătari.

  1. Pasiunea pentru gastronomie. Indiferent care este ocupația ta principală în viață, fără pasiune, acea plăcere incredibilă de a face ceva, nu poți ajunge în topul profesioniștilor. Este imposibil. Pasiunea presupune să fii informat cu privire la orice ustensilă profesională din bucătărie, să testezi diverse ingrediente în rețetele tale, să impresionezi pe cei care gustă din preparatele tale. Un bucătar de top dorește în permanență să fie din ce în ce mai bun. Să-și testeze creativitatea și imaginația în arta culinară.
  2. Creativitate. Bucătarul de top excelează în idei creative, fie că vorbim despre testarea unor rețete noi sau despre un plating desăvârșit. Este ceea ce îl va diferenția de bucătarii obișnuiți. Este unul dintre ingredientele esențiale ale carierei în arta gastronomică.

  3. Atenție la detalii. O calitate fără de care nu performezi. Nu guști succesul.  Totul în bucătărie trebuie pregătit cu precizie, pentru ca fiecare ingredient să fie folosit la maximum său potențial. Farfuria așezată pe masa clienților trebuie să aibă un aspect impecabil, iar asta ține de creativitate. Fiecare preparat urmează un anumit proces până ajunge pe farfurie. Cum ar fi ca efectul unui plating desăvârșit să fie anulat de o prezență nedorită pe farfurie? 
  1. Rezistența la stres. La munca permanentă în picioare. Sănătatea este foarte importantă. Un bucătar de top este în continuă mișcare. 

  2. Calitatea de a lucra în echipă. Comunicarea eficientă cu echipa este factorul care poate genera preparate excelente, plating creativ și fidelizarea clienților restaurantului.

  3. Abilitatea de a te folosi de toate ustensilele necesare pentru prepararea oricărei rețete. Trebuie să folosești cuțit pentru filetat, cuțit pentru decojit, cuțit pentru friptură, satâr măcelărie, dar și alte ustensile indispensabile într-o bucătărie de top și pentru un bucătar de top.

  4. Trebuie să înveți constant. Știm că bucătarii renumiți nu repetă la nesfârșit aceleași variante de rețete. Ei testează idei diferite. Reinterpretează preparatele care le-au adus succesul. Combinațiile neobișnuite de ingrediente și arome pot transforma un preparat în cel mai apreciat din lume. Totul depinde de tine. De dorința de a învăța.

Succesul unui bucătar de top începe cu pasiunea pentru a găti. Pentru orice ingredient folosit în bucătărie, pentru preparate excelente și pentru creativitatea cu care impresionează pe cei din jur. Un bucătar de top are nevoie de toate aceste calități. Este necesar să cunoască perfect tehnicile culinare, să învețe să folosească toate ustensilele de care are nevoie într-o bucătărie, să fie pasionat, creativ și dornic de a testa în permanență combinații noi și neobișnuite de ingrediente. 

Sursă foto: pexels

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

Image