Ce spui de o prăjitură savuroasă cu ciocolată? Sau bomboane cu diferite umpluturi și arome? Dar un cheesecake?
Dacă în trecut, părinții noștri preparau câteva rețete standard de prăjituri pe care le repetau de fiecare dată când aveam poftă de ceva dulce, în prezent noi testăm tot soiul de rețete, indiferent ce proveniență au. Indiferent că originile lor sunt italienești, franțuzești sau americane, ne place ideea de a testa și iar testa sutele de rețete pe care le descoperim pe internet.
Azi, vom vorbi și prepara împreună, la nivel scriptic și imaginativ, delicioasa rețetă clasică de cheesecake, ale cărei origini se presupune că ar fi undeva prin Grecia, dar care este foarte cunoscută în Statele Unite ale Americii.
Noi, românii, preferăm cheesecake-ul fără coacere, probabil datorită faptului că este simplu, rapid și ușor de pregătit. Acesta se prepară de obicei cu gelatină. De aici și consistența impecabilă asemănătoare unui mousse.
Cum arată și cum se prepară rețeta clasică de cheesecake?
Un desert atât de bun își merită locul printre cele mai favorite dulciuri pregătite acasă. Rețeta cunoscută și sub denumirea de "New York Vanilla Cheesecake", este acea rețetă prin care se realizează coacerea precum în cazul cremei de zahăr ars, și care are în compoziție ouă.
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză este timpul să aștepți familia cu una dintre cele mai bune rețete de cheesecake.
Timp total de preparare și pregătire: aproximativ 2 ore
Ingrediente blat:
-220 grame de biscuiți;
-90 grame unt;
-4 linguri de zahăr.
Ingrediente crema de brânză:
-750 grame de brânză de vaci;
-3 ½ linguri cu făină;
-180 ml smântână;
-4 ouă;
-lămâie, vanilie (în funcție de preferințe).
Prepararea blatului:
1.Se unge cu unt o formă specială și se preîncălzește cuptorul. Se poate acoperi cu hârtie de copt unsă cu puțin unt.
2.Biscuiții se zdrobesc foarte fin, se pun într-un bol și se adaugă peste ei zahărul și untul topit bine. Se amestecă atent. Compoziția care arată precum un aluat se toarnă în forma pregătită la început și se presează pentru a se crea un strat uniform.
3.Se pune la cuptor compoziția pentru 10 minute până capătă o culoare aurie.
Prepararea cremei:
4.Crema de brânză, zahărul și făina se amestecă într-un mixer pentru câteva minute, până la omogenizare. Se adaugă smântâna, aromele și se bate în continuare până când capătă o textură cremoasă. Se adaugă ouăle pe rând și se bat până când se încorporează bine în compoziție.
5.Crema obținută se toarnă peste blat, se nivelează și se lasă la cuptor la temperatură medie, de cca 160 de grade Celsius. Cuptorul nu trebuie să fie foarte fierbinte.
6.Se coace toată compoziția aproximativ 55 de minute.
7.Se răcește și se lasă la frigider în jur de 5 ore înainte de a fi servită.
Învață să pregătești rețeta clasică și foarte populară de cheesecake. Sau încearcă una din următoarele rețete sofisticate de cheesecake cu fructe de pădure cu textură incredibil de cremoasă și arome magice pregătite să pătrundă în casa ta. Un desert pe care-l vei aprecia, gusta și încerca ori de câte ori vei avea ocazia.
Sursă foto: pexels
Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!