Ciuperci cu sos

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 

 

Ingrediente

» 3 linguri ulei sau margarină

» 2 linguri făină

» 1 ceaşcă de apă sau supă de zarzavat

» sare, piper

» 2 linguri de vin alb (opţional)

» 300 g ciuperci proaspete sau 1 cutie de ciuperci conservate

» zeama de la o jumătate de lămâie

» 1 legătură pătrunjel sau mărar proaspăt

Mod de preparare

Se încălzeşte uleiul (margarina) şi se adaugă făina. Se amestecă la foc mic şi se adaugă, pe rând, apa, vinul, sarea şi piperul. Se fierbe sosul până se leagă, amestecând continuu.

Separat se călesc ciupercile în puţin ulei, adăugând şi zeama de lămâie.

Se adaugă şi ciupercile în sos şi se lasă să fiarbă încă puţin la foc mic.

Ciupercile astfel preparate se servesc alături de cartofi fierţi sau orez. De asemenea, se pot adăuga şi doi căţei de ustsuroi în compoziţia de ciuperci, pentru o aromă deosebită.

 

Sursa: laurasava.ro

Image