Ingrediente
» 3 linguri ulei
sau margarină
» 2 linguri făină
» 1 ceaşcă de apă
sau supă de zarzavat
» sare, piper
» 2 linguri de
vin alb (opţional)
» 300 g ciuperci
proaspete sau 1 cutie de ciuperci conservate
» zeama de la o
jumătate de lămâie
» 1 legătură pătrunjel
sau mărar proaspăt
Mod de preparare
Se încălzeşte
uleiul (margarina) şi se adaugă făina. Se amestecă la foc mic şi se adaugă, pe
rând, apa, vinul, sarea şi piperul. Se fierbe sosul până se leagă, amestecând
continuu.
Separat se călesc
ciupercile în puţin ulei, adăugând şi zeama de lămâie.
Se adaugă şi
ciupercile în sos şi se lasă să fiarbă încă puţin la foc mic.
Ciupercile
astfel preparate se servesc alături de cartofi fierţi sau orez. De asemenea, se
pot adăuga şi doi căţei de ustsuroi în compoziţia de ciuperci, pentru o aromă
deosebită.
Sursa: laurasava.ro