Tocanita de pipote

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 

 

Ingrediente

» 650 g de pipote şi inimioare

» 2 cepe medii

» 3 linguri ulei

» 2 linguriţe paprika dulce

» 1 căţel de usturoi

» 1 frunză de dafin

» 500-600 ml apă fierbinte sau supă de pui

» 2-3 linguri de bulion

» sare şi piper

» 1 lingură rasă de făină (opţional)

 

Preparare:

Pipotele şi inimioarele se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi egale. Într-o cratiţă se pune la călit, în ulei, ceapa tocată mărunt. După ce se înmoaie bine, se adaugă şi carnea. Se amestecă din când în când, până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă paprika, piperul şi o linguriţă de sare. Se amestecă bine, apoi se toarnă apa fierbinte sau supa de pui. Totul trebuie să fie acoperit cu lichid.

Se adaugă dafinul, se pune capacul şi se lasă tocăniţa la fiert, la foc mic, aproximativ două ore. Când pipotele sunt făcute, se ia capacul şi se lasă sosul să scadă până ajunge la consistenţa dorită. Se adaugă bulionul, opţional amestecat cu o lingură de făină, şi căţelul de usturoi  zdrobit. Se mai lasă să dea câteva clocote.

Se serveşte fierbinte, cu mămăligă, orez sau cartofi natur.

Sursa: retetecalamama.ro

Image