Ingrediente
» 650 g de
pipote şi inimioare
» 2 cepe medii
» 3 linguri ulei
» 2 linguriţe
paprika dulce
» 1 căţel de
usturoi
» 1 frunză de
dafin
» 500-600 ml apă
fierbinte sau supă de pui
» 2-3 linguri de
bulion
» sare şi piper
» 1 lingură rasă
de făină (opţional)
Preparare:
Pipotele şi
inimioarele se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi egale. Într-o cratiţă se
pune la călit, în ulei, ceapa tocată mărunt. După ce se înmoaie bine, se adaugă
şi carnea. Se amestecă din când în când, până îşi schimbă culoarea, apoi se
adaugă paprika, piperul şi o linguriţă de sare. Se amestecă bine, apoi se toarnă
apa fierbinte sau supa de pui. Totul trebuie să fie acoperit cu lichid.
Se adaugă
dafinul, se pune capacul şi se lasă tocăniţa la fiert, la foc mic, aproximativ
două ore. Când pipotele sunt făcute, se ia capacul şi se lasă sosul să scadă
până ajunge la consistenţa dorită. Se adaugă bulionul, opţional amestecat cu o
lingură de făină, şi căţelul de usturoi zdrobit. Se mai lasă să dea
câteva clocote.
Se serveşte
fierbinte, cu mămăligă, orez sau cartofi natur.
Sursa:
retetecalamama.ro