“Vom deschide uşile Iadului Bucătarilor, de unde scapă cine poate”. Cei trei chefi se pregătesc să revină pe micul ecran

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

 Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu se pregătesc să revină în forţă, în această toamnă, într-un format tv, în care pretenţiile lor vor fi mult mai ridicate decât până acum. Şi nu e de mirare, având în vedere că participanţii show-ului culinar, care va începe la Antena 1, vor avea la dispoziţie produse alese pe sprânceană şi aparatură profesională, aşa că nu mai rămâne decât ca aceştia să-şi pună în practică imaginaţia şi aptitudinile bucătăreşti pentru a face faţă cu brio probelor la care vor fi supuşi. Cei trei chefi anunţă că vor fi mult mai duri decât au obişnuit publicul până acum, dorind să-i determine pe participanţi să-şi depăşească limitele. “Vom deschide uşile Iadului Bucătarilor, de unde, vă garantez, scapă cine poate”, promite unul dintre juraţii emisiunii, Florin Dumitrescu.

Se anunţă o toamnă cu cele mai bune specialităţi culinare. Cel puţin asta vor să obţină chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu de la concurenţii lor. Se pun la punct ultimele detalii pentru  “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, emisiunea urmând să fie difuzată din această lună la Antena1. Juraţii vor fi mult mai severi decât până acum, şi vor avea aşteptări ridicate de la participanţi.

"Suntem în toiul filmărilor pentru «Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor»,filmăm într-un decor cu totul şi cu totul spectaculos, într-un regim aparte, pentru că cei 20 de concurenţi sunt monitorizaţi tot timpul. Asta e de fapt una dintre noutăţile absolute cu care acest format vine pe piaţa show-urilor culinare. Probabil că toată lumea se întreabă dacă noi trei, juraţii, vom fi la fel de duri. Ei bine, vă pot spune că vom fi poate mai duri, mai ales că avem şi cu cine: acum vorbim de concurenţi care se presupune că au experienţă, care vor să demonstreze că îşi merită locul în bucătăria unui restaurant”, a declarat Florin Dumitrescu pentru puterea.ro.

“Scapă cine poate”

În afară de faptul că participanţii vor fi provocaţi să dea tot ce e mai bun din ei, de asemenea, ei  vor fi nevoiţi să apeleze la calm şi la răbdare, având în vedere că vor locui cu toţii în aceeaşi casă. Multă muncă, imaginaţie şi creativitate, de asta vor trebui să dea dovadă concurenţii pentru a face faţă probelor cu brio şi pentru a-i mulţumi pe cei trei juraţi, care vor taxa orice greşeală.

“Telespectatorii vor avea parte de multe momente savuroase în show, pentru că ei locuiesc practic împreună non-stop, într-o casă special amenajată pentru ei, lipită de restaurant şi bucătărie. Nu vor lipsi însă nici momentele tensionate, de asta pot să vă asigur, pentru că nu e uşor să ţii bucătăria unui restaurant, iar de multe ori chiar şi noi trei, juraţii, vom avea parte de provocări. Nu mai e mult şi vom deschide uşile Iadului Bucătarilor, de unde, vă garantez, scapă cine poate", a mai adăugat chef Florin Dumitrescu pentru puterea.ro.

Bucătării dotate cu utilităţi de ultimă oră

Cei 20 de concurenți selectaţi să intre în bucătăria gusturilor alese, dar și a celor mai aprige trăiri, muncesc de zor sub atenta supraveghere a celor trei jurați, într-un decor impresionant, pe un platou de filmare dotat cu tehnologie de ultimă oră.

Proiectat de arhitectul Petre Țalea, decorul de la “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” are 1.500 de metri pătrați și este format din restaurantul cu o capacitate de 100 de persoane, două bucătării și casa în care stau concurenții pe toată durata concursului, casă formată la rândul ei din living, patru dormitoare și terasă cu jacuzzi.

Împărțiți în două echipe, concurenții au la dispoziție două bucătării dotate cu utilități de ultimă oră, care conțin câte un bloc termic cu câte 16 focuri, două grill-uri, două plite electrice, cuptoare cu convecție (șase tăvi), dar și câte un cuptor de pizza în fiecare bucătărie, feliatoare, malaxoare și blendere, toate echipamentele făcând parte din linii profesionale, vârfuri de gamă ale furnizorilor.

 Produse aduse special din afara ţării

În două astfel de bucătării și materiile prime trebuie să fie pe măsură, astfel că se lucrează cu ingrediente de calitate, atât autohtone, cât și legume exotice, cotlete de miel din Noua Zeelandă, mușchi de vită Black Angus, pești sau fructe de mare mediteraneene, produse asiatice și orientale. Pregătirea meniurilor se realizează în linii de gătit de inox și cupru, iar servirea se face în vase de porțelan englezesc. Aprovizionarea are loc zilnic și, după o zi de muncă în “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, aproape 200 de obiecte, de la tunici, șorțuri sau fețe de masă merg la curățat.

Show, filmat non-stop cu aproximativ 60 de camere

Și din punct de vedere al tehnologiei folosite la filmări, show-uli produs de Mona Segall se poate lăuda cu cifre impresionante. Noutatea absolută în materie de emisiuni culinare din România este faptul că acest show se filmează și monitorizează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fără opriri. Concurenții sunt filmați în ritmul acesta cu aproximativ 60 de camere, dintre care 44 sunt camere robotice cu remote control, după cum explică producătorul executiv, Robert Lionte.

Echipamentul audio-video este unul de ultimă generație și poate fi rezumat în cifre precum 44 de camere robotice cu remote control, 16 camere tip ENG, 58 de surse de sunet, monitorizare pentru 60 de surse, sistem de înregistrare pentru camerele robotice. Echipa de producție numără între 150 și 200 de persoane. Emisiunea care va începe la Antena 1 din septembrie, în fiecare luni și marți, pune la bătaie cel mai mare premiu oferit la un show de gen din România – 80.000 de euro și un contract cu un restaurant de top din Capitală. 

 

Image