Prețul cărnii de porc va crește în următoarea perioadă, scumpire care le va da peste cap calculele românilor, pentru sărbători. Este de așteptat ca majorările de preț să se reflecte și în vânzări, oricum cu aproximativ 25% mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut, când produsele erau cu până la 20% mai ieftine.
Prețul unui kilogram de carne de porc, la poarta fermei, este de 9,5 lei, însă în magazine ajunge la peste 20 de lei/ kilogram. Față de aceeași perioadă a anului trecut, românii plătesc cu aproximativ 5 lei mai mult pe kilogramul de carne porc, ceea ce a dus la o scădere cu 25% a vânzărilor, potrivit cifrelor consultate de Antena 3 CNN.
Pentru următoarea perioadă sunt anunțate noi vești proaste, adică noi scumpiri, care vor lovi tocmai într-o perioadă în care carnea de porc va fi la mare căutare, pentru că încep pregătirile de sărbători.
Lista alimentelor cu adaos plafonat a fost extinsă. Au fost adăugate produse și măsura a fost prelungită cu trei luni
Potrivit sursei citate, 80% din carnea comercializată în România este importantă, iar majorările de preț anunțate sunt puse pe seama producției scăzute.
Citiți mai multe pe antena3.ro.