Ministrul Agriculturii: Produsele din carne de pui din magazine sunt sigure pentru consum

Ministrul Agriculturii
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile din țara noastră au dat asigurări că produsele din carne de pui aflate în vânzare în magazine sunt sigure. Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a declarat vineri că fermierii români produc pui de calitate, crescut în general cu porumb, România având piață de desfacere inclusiv cu Franța.
“Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficiență de 160% la carnea de pui. Exportăm, am deschis piețe împreună cu omologul meu francez. Aproape 40% din cantitatea de pui se duce în Franța. Înseamnă că este un pui de calitate. Doi: instituțiile abilitate de control cred că trebuie să pună certificatul și practic controlul pe care l-a făcut în laboratoare pentru acest tip de pui”, a declarat Florin Barbu.
Potrivit rador.ro, reacția ministrului agriculturii a venit că a răspuns la afirmațiile făcute de șeful ANPC, Horia Constantinescu, cu privire la carnea de pui din țara noastră, a cărei culoare galbenă, ca a păsărilor crescute în gospodăriile țărănești, ar putea proveni de la coloranții puși în mâncare.

 

 

Image