Un studiu realizat în rândul statelor membre UE, cel mai mare procent al persoanelor care nu îşi permit o masă adecvată se înregistra, în 2023, în România.
Un european din zece nu îşi permitea, anul trecut, o masă care să conţină carne, peşte sau echivalentul vegetal o dată la două zile, în creştere cu 1,2 puncte procentuale faţă de situaţia din 2022, arată vineri Eurostat, citat de AGERPRES.
23,3% din populaţia totală a României, în creştere faţă de anul precedent, nu îşi putea asigura mese corespunzătoare, în celelalte state procentele fiind: Bulgaria (19,9%), Slovacia (17,8%) şi Ungaria (14,7%).
Oul, un aliment hrănitor, cu multiple beneficii pentru sănătate
La polul opus sunt Cipru şi Portugalia, unde doar 1,3%, respectiv 2,3% din populaţia totală nu îşi permite o masă adecvată.
Capacitatea de a-ţi permite o masă adecvată face parte din Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG). Obiectivul de Dezvoltare Durabilă numărul 2 vizează Eradicarea foametei şi a tuturor formelor de malnutriţie până în 2030.